Welke inzamelmiddelen zijn er voor oude lampen?

Wecycle zorgt in Nederland voor de inzameling van alle e-waste. Hiervoor hebben zij inzamelmiddelen ontwikkelt die het proces voor zowel consumenten als professionals makkelijker maken.

In de professionele sector heeft Wecycle diverse inzamelbakken ontwikkeld om zo aan zoveel mogelijk eisen te voldoen. In de installatiesector heeft men te maken met veel soorten verlichting die vanzelfsprekend ook in passende inzamelmiddelen verzameld worden.

Er zijn inzamelmiddelen voor verschillende ingezamelde hoeveelheden.

Bedrijven die 300 tot 1.500 stuks per jaar inzamelen zijn de Wonderbox en Armaturenbox ontwikkeld. Voor bedrijven die meer dan 1.500 lampen of armaturen inzamelen heeft Wecycle de Metalen en de Plastic Containers beschikbaar.

De inzamelmiddelen op een rij:

De 30-liter box is uitsluitend ontwikkeld voor grootwinkelbedrijven in de food en non-food sector. Het is uitermate geschikt voor spaar- en ledlampen.

 30-liter box

 


Afmetingen: 

(lxbxh) 40x30x34 cm 

 

De Wonderbox is gemaakt voor rechte en hele tl-buizen tot 180 cm. Ook gasontladingslampen, spaar- en ledlampen kunnen in de Wonderbox die via een vakverdeling naar wens is aan te passen.

wonderbox  Afmetingen: 
(lxbxh) 40x40x120.
uitschuifbaar naar 180 cm. 

 

De Armaturenbox is geschikt voor armaturen zónder lampen.

armaturenbox  Afmetingen: 
(lxbxh) 100x120x80 cm. 

 

De metalen container is geschikt voor ledlampen, neonlampen en/of rechte tl-buizen. In totaal kunnen hier ca 1.200 tl-buizen in verzameld worden.

M-box  Afmetingen: 
(lxbxh) 195x80x115 cm. 

 

De plastic container heeft een capaciteit van ongeveer 1.500 kleine tl-buizen of spaarlampen. Hier kunnen ledlampen, rechte tl-buizen tot 60 cm, Xenon-lampen, ronde tl-buizen en/of natriumlampen in opgeborgen worden.

P-box  Afmetingen: 
(lxbxh) 120x80x74 cm 

 

Wanneer een bedrijf op jaarbasis minimaal 50 kilo aan afgedankte energiezuinige lampen of minimaal 300 stuks inzamelt, haalt Wecycle de lampen gratis op en laat dit optimaal recyclen.

Installateurs kunnen oude energiezuinige verlichting en armaturen ook zelf afgeven. Installatiebedrijven die deel uitmaken van een keten met een eigen distributiecentrum, dienen de afgedankte energiezuinige lampen en armaturen via de retourlogistiek bij hun distributiecentrum af te geven. Wecycle haalt alle e-waste op bij het distributiecentrum.

Bij alle vestigingen van Rexel, Solar, Technische Unie, Oosterberg, Hornbach en Wildkamp staan Wecycle-inleverbakken. Tot zeven colli nemen ook gemeenten oude verlichting aan bij de milieustraat.

Wilt u zich ook registeren als inzamelpunt? Dat kan op de website van Wecycle.

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer