Van recycling naar een circulaire verlichtingsketen

Samen de volgende stap zetten

Bent u retailer?

U heeft een belangrijke rol bij de inzameling en recycling van afgedankte lampen en armaturen. Samen met u maken wij ons sterk voor een toenemend circulaire verlichtingsketen.

Wat doet u voor de inzameling van afgedankte lampen?

Vrouw levert lamp in bij een supermarktAls u energiezuinige lampen verkoopt, bent u wettelijk verplicht om bij verkoop van een lamp ook oude lampen aan te nemen voor recycling, als de klant deze wil inleveren ('oud-voor-nieuw').

U dient ervoor te zorgen dat deze lampen op verantwoorde wijze worden opgeslagen en vervolgens worden afgegeven voor recycling via de milieustraat of aan Wecycle. De meeste winkeliers hebben inzamelbakken staan waar oude verlichting ingedaan kan worden, ook als er geen nieuwe lamp wordt gekocht ('oud-voor-niets'). Veel supermarkten, elektronicawinkels, bouwmarkten en tuincentra hebben deze bakken vaak niet alleen voor lampen, maar ook voor batterijen en kleine elektrische apparaten.

Meer weten over de inzamelmiddelen of een samenwerking met Wecycle?

Mail info@wecycle.nl of bel met (079) 7600 610. Wecycle is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Logo Stichting Open

Stichting OPEN zamelt zowel lampen in uit de consumentenmarkt als uit het professionele circuit.Bezoek Stichting Open

Home Voor wie Retailers