Wecycle-campagne geeft aandacht aan Oost-Europese werkers

De nieuwste campagne van onze uitvoeringsorganisatie, Wecycle, die oproept armaturen in te leveren voor recycling, richt zich ook op werknemers uit Oost-Europa. Met name Polen en in mindere mate Bulgaren en Roemenen zijn werkzaam in de Nederlandse bouw-, sloop- en installatiesector. Zij spreken vaak gebrekkig of geen Nederlands. De nieuwe Wecycle-campagne heeft daarom ook uitingen in het Pools, Roemeens en Bulgaars.

In de bouw- en installatiesector werken veel eerste generatie Oost-Europeanen die relatief kort in ons land zijn en slecht uit de voeten kunnen met de Nederlandse taal. "Zo'n één op de tien werknemers in de bouw is niet afkomstig uit Nederland," zegt Jan Vlak, directeur Wecycle. "Onze oproep om armaturen zoals wettelijk voorgeschreven correct af te danken, geldt voor iedereen. Daarom is onze campagne deels in het Pools, Bulgaars en Roemeens. Ook zij kunnen een bijdrage leveren aan de circulaire economie."

De Oost-Europese variant van de campagne is in lijn met de landelijke campagne, die in oktober startte. Via social media en advertenties op sites die deze nieuwe doelgroep gebruikt, zijn er vertalingen van de campagne te zien. Er is ook speciale landingspagina ontwikkeld: wecycle.nl/polski.

Verder maken radiospots, buitenreclame, online advertenties en ledboarding bij Eredivisie-voetbalwedstrijden deel uit van de campagne. Ook wordt informatie verspreid via Poolse winkels en gaf Wecycle voorlichting op Forum Buduwlane, een event voor Poolse werknemers en ZZP’ers in de bouw- en installatiesector. De campagne wordt gevoerd in opdracht van LightRec.

Voorbeeld Nederlandse en Poolse campagne-uiting:

Wecycle campagne voor Oost Europese werkers

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer