Een inzamelpunt bij jou om de hoek.

29 augustus 2019 LightRec heeft met 10.000 inzamelpunten in Nederland een van de grootste netwerken van heel Europa. Dat komt omdat de retail (supermarkten en bouwmarkten) sterk in dat netwerk zit verweven. Toch eindigen veel lampen nog in de vuilnisbak en de grotere armaturen ernaast. Het lijkt erop dat de burger niet altijd weet waar hij alles moet recyclen. Voor lampen en armaturen is de milieustraat allang niet meer de enige goede optie.

Een makkelijke vuistregel is: als ze het nieuwe product er verkopen, mag je jouw oude product er ook inleveren. En bij grotere winkels geldt zelfs de oud-voor-niets regeling, dat betekent dat je niet eens eerst iets hoeft te kopen. Wist je dat bijna iedere grotere supermarkt jouw oude spaar- en ledlampen aanneemt? En naast lampen neemt bijna elke bouwmarkt en tuincentrum ook afgedankte TL-buizen en armaturen aan. Dus volgende keer als je naar de Gamma, Praxis of Intratuin gaat, neem gewoon je oude E-waste mee! 

Het merendeel van de Nederlanders woont op nog geen kilometer afstand van een inzamelpunt voor oude spaar- en ledlampen en nog geen twee kilometer van een bouwmarkt waar armaturen en TL-buizen worden ingezameld. Wil je weten waar jouw dichtstbijzijnde inleverpunt is? 

Voer dan hier jouw adres in https://www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken

terug naar overzicht