Restitutieregeling

Nieuwe restitutieregeling recyclebijdrage voor export binnen EU

Elk bedrijf dat in Nederland een recyclingbijdrage heeft betaald op lichtbronnen afkomstig van Nederlandse producenten of importeurs die deelnemers zijn van LightRec, maar die vervolgens exporteert naar een EU land kan deze terugvragen. De nieuwe door stichting LightRec herziene regeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2020.

Lees hier het persbericht

Hoe kan ik mij aanmelden?

Om in aanmerking te komen voor mogelijke restitutie van de recyclebijdrage verzoeken wij bedrijven telefonisch of via e-mail contact op te nemen met onze uitvoeringsinstantie Wecycle. Daarna krijgt u van ons toegang tot het online platform, waar u de deelnemersovereenkomst kunt ondertekenen. Na ontvangst van de getekende deelnemersovereenkomst krijgt u toegang tot de opgavepagina voor exportrestitutie en kunt u, conform het controleprotocol, de restitutieopgave vergezeld van een goedkeurende accountantsverklaring indienen.

Direct contact opnemen?

Bel of e-mail met Stichting Open, afdeling Producenten Services tel. 079-7600 630 e-mail info@stichting-open.org.

Eerst meer informatie?

> Bekijk de restitutieregeling

> Bekijk de deelnemersovereenkomst

> Bekijk het controleprotocol


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer