Inzameling   2 februari 2017

Wecycle presenteert ‘Jekko Pro’ op BouwBeurs 2017

Wecycle is van 6 t/m 10 februari aanwezig op de BouwBeurs in de Jaarbeurs Utrecht. De BouwBeurs is de grootste vakbeurs voor de uitvoerende bouw, met Duurzaamheid als een van de vijf hoofdthema’s. Wecycle onderzoekt tijdens de beurs of de Jekko Pro het inzamelen van klein elektrisch gereedschap en lampen op de kleinere bouwlocaties makkelijker kan maken. De stichting organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland.

De Jekko Pro is de grote broer van de Jekko, de inzamelbox voor thuis voor kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen, maar dan speciaal bedoeld voor (bouw)professionals. Van de ‘gewone’ Jekko staan inmiddels meer dan een miljoen exemplaren in Nederlandse huishoudens. Wecycle onderzoekt op de BouwBeurs of bouwprofessionals belangstelling hebben voor de Jekko Pro, die nog in de ontwikkelfase zit.

Wecycle heeft een breed scala aan inzamelmiddelen, zoals containers voor grote bouwplaatsen waar veel e-waste vrijkomt. Daarnaast werkt ze samen met (technische) groothandels, zodat professionals klein e-waste makkelijk en gratis kwijt kunnen. De Jekko Pro is de verbindende schakel om kleine hoeveelheden afgedankt elektrisch gereedschap en lampen tijdelijk op te slaan en deze daarna in te leveren voor recycling.

Van al het afgedankte e-waste in Nederland, komt het merendeel vrij bij bouw-, sloop- en renovatiewerkzaamheden. Wecycle ondersteunt bouw- en sloopbedrijven en installateurs bij de afvoer van deze producten en zorgt voor verantwoorde recycling bij gecertificeerde verwerkers.

Wecycle staat op de BouwBeurs in hal 7 op stand B104.

Home Nieuws & opinie Wecycle presenteert ‘Jekko Pro’ op BouwBeurs 2017