Inzameling   6 november 2019

Het inleveren van lampen en armaturen is voor professionals nog nooit zo makkelijk geweest

Stichting LightRec werkt al jaren samen met experts uit de installatie- bouw- en sloopsector om alle lampen en armaturen op duurzame wijze te verwerken. Toch eindigen nog veel afgedankte lampen en armaturen in het grijze circuit. Het professioneel recyclen is niet alleen noodzakelijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van iedereen die ermee werkt. Zo bevatten gloei- en spaarlampen kleine hoeveelheden van het giftige kwik en kunnen armaturen PCB-houdende condensatoren bevatten.

Voor professionals is inzamelen makkelijker dan ooit. Inzamelpartner Wecycle stelt boxes ter beschikking die gratis worden geleverd en opgehaald en biedt maatwerkoplossingen zoals het plaatsen van containers op tijdelijke projectlocaties. Voor kleinere hoeveelheden kunt u de oude lampen altijd inleveren op de plek waar u nieuwe lampen koopt. Bijna alle groothandels, waaronder Technische Unie en Rexel, hebben inzamelbakken waarin u oude verlichting kwijt kunt. Zie hieronder welk inzamelmiddel het beste bij u past en neem contact op met Wecycle om er één te laten plaatsen.

Beschikbare inzamelmiddelen:

 

TL BOX

In de TL-box passen gasontladingslampen en zowel rechte als hele tl-buizen van 60 cm tot en met 180 cm. Dus ook spaar- en ledlampen. De TL-box is met een vakverdeling aan te passen naar uw wensen.

Afmetingen: (lxbxh) 40x40x120.
Uitschuifbaar naar 180 cm.
   
30 LITER BOX

Uitsluitend voor winkelbedrijven in de food en non-food sector. Geschikt voor: spaar- en ledlampen.

Afmetingen: (lxbxh) 40x30x34 cm
   

P-BOX

De P-Box heeft een capaciteit van circa 1.500 kleine tl-buizen, spaar- en ledlampen en is onder meer ook geschikt voor ronde tl-buizen en/of natriumlampen.

Afmetingen: (lxbxh) 120x80x74 cm
 
   

M-BOX

De M-Box heeft een capaciteit voor circa 1200 – 1500 tl-buizen. Geschikt voor rechte tl-buizen van 60 tot en met 180 cm. Gebogen tl-buizen en neonlampen kunnen bovenop de rechte buizen worden gelegd.

Afmetingen: (lxbxh) 195x80x115 cm
 
   
ARMATURENBOX

De armaturenbox is geschikt voor verlichtingsarmaturen zonder lampen. 

Afmetingen: (lxbxh) 100x120x80 cm
   

 

Home Nieuws & opinie Het inleveren van lampen en armaturen is voor professionals nog nooit zo makkelijk geweest