Waarom winkels verlichting inzamelen

Winkeliers die energiezuinige lampen verkopen, zijn wettelijk verplicht om bij verkoop van een lamp ook een oude lamp aan te nemen voor recycling, als de klant deze wil inleveren ('oud-voor-nieuw'). De winkelier moet ervoor zorgen dat deze lampen op verantwoorde wijze worden opgeslagen en vervolgens worden afgegeven voor recycling via de milieustraat of Wecycle.

Een inzamelbak voor oude lampen neemt weinig ruimte in beslag en kan gemaakt worden in de huisstijl van uw winkelketen. Naast losse bakken ontwikkelen LightRec en Wecycle in samenwerking met winkeliers ook inzamelmiddelen waar de klant ook kleine elektrische apparaten, batterijen en bijvoorbeeld tl-buizen kan inleveren. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan meer over hun goede ervaringen.Inzameling in de winkel

Inzameling achter de counter

Wecycle levert daarnaast inzamelbakken waarin u lampen, ook achter de counter, veilig op kunt slaan. Wecycle haalt uw oude lampen bij grotere hoeveelheden gratis op en u kunt ingeleverde lampen altijd inleveren bij de gemeentelijke milieustraat.

Meer weten over de inzamelmiddelen of een samenwerking met Wecycle?

Neem dan contact op met Wecycle:

E-mail: info@wecycle.nl
Algemeen telefoonnummer: (079) 7600 610.

Wecycle is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.