Zzp’ers opgelet: vanaf nu makkelijk verlichting inleveren bij alle bouwmarkten

De afgelopen maanden heeft Wecycle haar inlevernetwerk voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) binnen de bouwmarkten verder uitgebreid. Naast de technische groothandels, kunnen kleine installateurs (zzp’ers) nu bij nog meer bouwmarkten terecht om lampen in te leveren. Sinds kort staan ook bij Hubo, KARWEI en Multimate inleverbakken voor kleine apparaten en spaarlampen. Installatiebedrijven kunnen hun lampen en armaturen inleveren bij de technische groothandel en de milieustraat.


Bij alle vestigingen van KARWEI en een groot aantal vestigingen van Hubo en Multimate staan nu Wecycle-inleverbakken voor kleine apparaten en spaarlampen. In de inleverbak kunnen consumenten en zzp’ers afgedankte kleine elektrische apparaten, spaarlampen en tl-buizen achterlaten voor recycling. In totaal staan nu bij meer dan 800 bouwmarkten een Wecycle-inleverbak waar consumenten oude kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen kunnen inleveren zonder iets nieuws te kopen.

Inleveren bij de Technische Groothandel
Installatiebedrijven kunnen lampen ook inleveren bij een van de 100 (technische) groothandels met Wecycle-inleverbakken voor kleine hoeveelheden afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige verlichting of bij de gemeente. Bij veel gemeenten  kunnen installateurs tot zeven colli per keer gratis inleveren op de milieustraat.

Bij grotere hoeveelheden kunnen installatiebedrijven met een distributiecentrum via de retourlogistiek inleveren en bij meer dan 300 stuks per jaar kunnen zij contact opnemen met Wecycle voor een ophaalverzoek.

Recycling
Afgedankte tl-buizen, lampen en armaturen moeten worden ingeleverd voor recycling. Na inlevering laat Wecycle de kleine elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen. TL-buizen en spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer