Zzp’er in de installatiebranche? Jij verdient ook een kerstpakket!

Voor jezelf werken in de installatiebranche biedt vrijheid, maar toch wel jammer dat je in december een kerstpakket moet missen. Daarom organiseert Wecycle voor de tweede keer de Wecycle Kerstpakkettenactie voor zelfstandige installateurs. Tot en met 9 december maken zzp’ers kans op een kerstpakket wanneer zij oude lampen en armaturen inleveren bij een van de negen bekende groothandels. In totaal zijn er 90 kerstpakketten in het land verstopt.

> Bekijk hier de actie

Wecycle Kerstpakket actieDoor bij de inleverbakken van de groothandels in te checken met je mobiele telefoon kunnen kleine zelfstandigen direct zien of zij een kerstpakket gewonnen hebben. Wanneer er geen Wecycle inleverbakken zijn, kunnen lampen ingeleverd worden bij de Service Balie en daar kan ook ingecheckt worden.

De actie is er op gericht om ook kleinere installatiebedrijven te stimuleren hun oude lampen en elektrische apparaten in te leveren voor recycling.  De kerstpakketten zijn digitaal verstopt bij: Gerritse, Gunters en Meusers, Hornbach, Oosterberg, Rexel, Solar, Technische Unie, Vihamij en Wildkamp.

Meedoen is heel makkelijk!

1. Ga op je smartphone naar wecycle.nl/kerstpakket
2. Druk op de knop: check nu in
3. U ontvangt een bevestigingsmail met een link
4. Klik op de link om deelname te bevestigen, u ziet dan direct of u een kerstpakket hebt gewonnen.

Waarom verlichting apart inleveren?

Energiezuinige verlichting, zoals tl-buizen, spaar- en ledlampen, moet apart worden ingeleverd. Bepaalde grondstoffen zoals kwik, kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Daarom mogen deze lampen niet bij het restafval terechtkomen. Bovendien kan verlichting voor meer dan 90% worden gerecycled. Alle reden dus om lampen apart te bewaren en in te leveren. Ook verlichtingsarmaturen moeten gescheiden worden ingeleverd voor recycling. Armaturen kunnen PCB-houdende condensatoren bevatten en verdienen daarom een aparte behandeling. 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer