Ziut, CityTec en JK Nederland verdienen Gouden Bakkie Award

Een bakkie? Hiermee bedoelen we bij LightRec een inzamelbak. Daar horen alle kapotte energiezuinige verlichting zoals tl-buizen, spaarlampen én armaturen in. Meer dan 1.000 installatiebedrijven zijn aangesloten bij Wecycle. Ze verzamelen hun kapotte lampen om te recyclen, zodat de materiaalkringloop gesloten blijft. Dit jaar beloonde Wecycle de bedrijven die de meeste lampen en armaturen inzamelden met een Bakkie-award.

Er werden maar liefst drie bedrijven verrast met een Gouden Bakkie. De winnaars van dit jaar zijn keten Ziut, vestiging CityTec uit Alblasserdam en JK-Nederland uit Rotterdam. Het doel van de Bakkie Awards is om installateurs bewust maken van het belang van het inleveren van energiezuinige lampen en armaturen. 

De Awards zijn een beloning voor de hoeveelheid ingeleverde lampen en armaturen. Ziut was de keten die in 2015 in totaal het grootste volume inleverde. De meeste lampen werden ingezameld door zonnebankleverancier JK-Nederland en de nieuwe Award voor de meeste armaturen is gewonnen door de vestiging CityTec Albasserdam.

Wecycle Gouden Bakkie Citytec

Theo von Dahlen, adviseur Wecycle overhandigt de Award aan Hendrik-Jan Sepers, directeur Operations CityTec (midden) en Wim Pondman, senior inkoper bij CityTec.

Wecycle Gouden Bakkie JK Nederland

Peter Quist, hoofd Technische Dienst van JK-Nederland (links) ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award.
Rechts van hem Tamara Oostdijk, Arie van der Schee en Rene Luhrman.


Wecycle Gouden Bakkie Ziut

Hans ten Broeke, vestigingmanager regio Noordoost bij Ziut (links) ontvangt de Award van Theo von Dahlen.

Over de Awards
Dit jaar is er een losse Award uitgereikt voor afgedankte armaturen. Veel installateurs zijn zich namelijk niet bewust van het belang van de recycling van oude armaturen. Naast de terugwinning van grondstoffen, kunnen armaturen condensatoren bevatten met zeer giftige pcb’s. Deze moeten op gespecialiseerde wijze gerecycled worden om milieuschade te voorkomen.

Er is gekozen om zowel op ketenniveau als vestigingsniveau Awards toe te kennen. De voornaamste reden hiervoor is dat hiermee ook bedrijven die geen keten zijn, kans maken op de Award. Daarbij is het belangrijk dat het gescheiden inzamelen van lampen niet alleen in het beleid opgenomen moet worden, maar ook op elke vestiging daadwerkelijk uitgevoerd moet worden.

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer