Waar in Nederland kunt u uw oude lampen inleveren?

LightRec heeft in samenwerking met Wecycle een groot inzamelnetwerk opgezet in Nederland waar consumenten en professionals hun oude verlichting kunnen inleveren. Dit netwerk bestaat, naast milieustraten, uit zo’n 4000 vestigingen van bouw- en supermarkten, electronicawinkels en warenhuizen door heel Nederland. Ook staan er ruim 200 inzamelbakken bij (technische) groothandels waar kleinere installatiebedrijven en ZZP’ers oude verlichting eenvoudig verantwoord kunnen afdanken.


Op de website van LightRec staat het volledige actuele overzicht van winkelketens die de Wecycle inzamelbakken in de vestigingen hebben staan. Oude spaar-, ledlampen en tl-buizen kunnen hier gratis worden ingeleverd voor recycling.


Deelnemende ketens LightRec


Voor de dichtstbijzijnde inleverpunt bij u in de buurt, gaat u naar de website van Wecycle.

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer