Inleverbakken in Hoog Catharijne

In het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne staan sinds kort twee Wecycle-inleverbakken. Bezoekers van het winkelcentrum kunnen er kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen inleveren, ook als ze geen winkel bezoeken.

Hoog Catharijne is het eerste winkelcentrum met losstaande inleverbakken in het winkelgebied. De bakken blijven tenminste de komende twee jaar in het winkelcentrum staan.

Winkeliers die energiezuinige lampen verkopen, zijn wettelijk verplicht om bij verkoop van een lamp ook een oude lamp aan te nemen voor recycling, als de klant deze wil inleveren ('oud-voor-nieuw'). Steeds meer winkelketens kiezen ervoor om als service aan de klant inzamelbakken neer te zetten waar de klant oude verlichting altijd kan inleveren, ook als hij of zij geen nieuwe lamp koopt ('oud-voor-niets'). Zo wordt het consumenten alsmaar eenvoudiger gemaakt lampen te recyclen, zeker met iniatieven als dat in Hoog Catharijne. 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer