Veel belangstelling voor stand LightRec op LED Expo Benelux

Op zeven en acht februari jongstleden vond de jaarlijkse LED Expo Benelux plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. LightRec Nederland en Wecycle bemanden daar samen een stand. Volgens LightRec-directeur Gied van Hoorn voldeed de beurs aan alle verwachtingen.

Waarom was LightRec Nederland op deze beurs aanwezig?

“Om te beginnen staan er op de LED Expo Benelux veel producenten, die we graag bekend maken met onze aanpak en in het bijzonder met de nieuwe wetgeving omtrent consumentenarmaturen. Daarnaast lopen er veel installateurs rond die we op zo een plek efficiënt kunnen voorlichten over wat LightRec en Wecycle voor hen kunnen betekenen. En natuurlijk is het natuurlijk ook goed om wat deelnemers persoonlijk weer eens te zien en spreken. Wellicht loop je ook nog een sporadische free rider tegen het lijf.”

Is de stand goed bezocht?

“Zeker, ik schat in dat zo een 3000 bezoekers de stand bezocht hebben. Zelf heb ik er twee dagen gestaan en beide dagen een presentatie gegeven. Ik vond het een groot succes: er zijn onder meer een hoop enquêtes ingevuld die ons houvast geven met betrekking tot het kennisniveau bij producenten en installateurs. Dat is handig voor de toekomstige communicatiestrategie en het beleid.”

Wat waren de meest gestelde vragen?

“Vanuit de producentenhoek gaan die vragen meestal over al of niet deelnemer worden, en over hoe wij voor de LED-industrie relevante toekomstige ontwikkelingen zien. Vanuit de hoek van installateurs zijn de vragen meestal praktisch van aard – of we lampen en armaturen ook ophalen, hoe dat werkt, of er kosten aan verbonden zijn enzovoorts. Het is eigenlijk heel breed. Dat is het mooie van zo een beurs: je spreekt verschillende mensen en hoort allerlei meningen en ideeën. Voor wie er niet was: kom volgend jaar eens langs, wij staan er zeker weer.”

LightRec op de LED-Expo 2018

 

 

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer