Succesvolle editie van de LED Expo 2017

Afgelopen maand vond voor de vierde keer de LED Expo Benelux plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Het was een geslaagde editie. LightRec en inzamelpartner Wecycle waren aanwezig met een prachtige stand, die goed in het oog sprong bij de bezoekers. In totaal bezochten ruim 4500 bezoekers de beurs, een toename van ruim 12% ten opzichte van vorig jaar.

De LED Expo heeft zich in vier jaar tijd ontwikkeld tot de grootste lichtbeurs van Nederland, waarbij alle gerenommeerde namen uit de verlichtingsbranche vertegenwoordigd zijn. Gied van Hoorn, manager van stichting LightRec, kijkt met een goed gevoel terug op de beurs: “De LED Expo is goed georganiseerd en het is voor verlichtingsproducenten, maar ook voor ons zeer waardevol om erbij aanwezig te zijn. Nog steeds zijn er bedrijven die lampen importeren of produceren die geen lid zijn van LightRec, daarom is het voor ons van belang om in contact te zijn met de branche. We hebben ook nu weer een paar partijen gesproken die nog niet ingeschreven zijn maar waar we nu het eerste contact mee is gelegd”, aldus Van Hoorn.  

LED Expo beurs Wecycle LightRec

Onderzoek gedrag

Tijdens de LED Expo voerde LightRec onderzoek uit onder de bezoekers om het inzamel- en recyclegedrag goed in kaart te brengen. Veel bezoekers vulden de enquête in en lieten hiermee weten hoe het inzamelbeleid bij hen op de werkvloer geregeld is, en of zij volledig op de hoogte zijn van de verplichtingen waar zij aan moeten voldoen in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat de bezoekers van de LED Expo goed geïnformeerd zijn. Zo blijkt onder meer dat 82% van de respondenten bekend is met het feit dat armaturen ingeleverd moeten worden voor recycling, en 90% weet dat hier giftige PCB’s in kunnen zitten. Ook weet een meerderheid (77%) dat inleveren via Wecycle gratis is.

LED Expo beurs Wecycle LightRec

De onderzoeksdata worden gebruikt om professionals verder voor te lichten over het belang van inzameling en recyclen en om het inzamelproces bij bedrijven te optimaliseren.

Contact

Wilt u ook in contact komen met LightRec? Dat kan uiteraard. Vult u dan het formulier op de website in of stuur een email naar info@lightrec.nl, dan nemen wij snel contact met u op.

LED Expo beurs Wecycle LightRec

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer