Rolf Ibsen nieuw bestuurslid voor Stichting LightRec

Stichting LightRec heeft een nieuw lid in haar bestuur verwelkomd. Het gaat om Rolf Ibsen (57, foto), directeur van verlichtingsproducent MEGAMAN en bestuurslid van de Nederlandse Licht Associatie (NLA). LightRec is namens de Nederlandse lampenproducenten en -importeurs verantwoordelijk voor het inzamelen en recyclen van energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen.

IbsenIbsen is met zijn 22 jaar ervaring als directeur bij MEGAMAN een bekend gezicht in de verlichtingsbranche. MEGAMAN distribueert verlichtingsproducten in 90 landen en beschikt over eigen fabricage, een ontwikkelingsafdeling en gecertificeerde testfaciliteiten voor innovatieve ledverlichting. Internationale ervaring deed hij eerder al op tijdens zijn studie Foreign Trade in Londen. Als bestuurslid van de NLA is hij op de hoogte van alle ins & outs op de Nederlandse verlichtingsmarkt.

Het bestuur van LightRec heeft de opdracht om de inzamelcijfers van LightRec de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen, om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Europese Unie, waarbij in 2019 65% van de op de markt gebrachte lampen en armaturen moeten worden ingezameld voor recycling. LightRec geeft opdracht aan uitvoeringsorganisatie Wecycle om de inzameling bij zowel professionals als consumenten te stimuleren.

Voor 2016 ligt de focus van het bestuur op inzameling onder professionele gebruikers, waar de meeste verlichting wordt afgedankt. Professionals vergeten met name armaturen in te leveren voor recycling, dit is dan ook hét speerpunt voor het bestuur van LightRec. 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer