Nieuwe deelnemersovereenkomst voor LightRec-leden

Veel producenten en importeurs van energiezuinige verlichting zijn aangesloten bij LightRec via een deelnemersovereenkomst. Deze overeenkomst is, net als bij andere productstichtingen voor e-waste, onlangs aangepast aan de actuele wetgeving. Alle deelnemers hebben van Wecycle de nieuwe overeenkomst toegestuurd gekregen. De belangrijkste veranderingen in een notendop.

De Nederlandse wetgeving die gericht is op de inzameling en recycling van e-waste is kort geleden aangepast. De overeenkomst die de producenten en importeurs sluiten met de productstichtingen (Stichting Bruingoed, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed) moet uiteraard in lijn zijn met deze aangepaste wet. Met de actualisatie van de overeenkomst sluit de overeenkomst weer naadloos aan op de wetgeving.

Buitenlandse producent

De nieuwe overeenkomst heeft mogelijk gemaakt dat een buitenlandse producent een productstichting als gevolmachtigde kan aanstellen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. De productstichtingen bieden dit gratis aan.

Ondersteunen doelstellingen

Met het tekenen van de nieuwe overeenkomst, ondersteunen leden de doelstellingen van LightRec om zo veel mogelijk lampen en armaturen in te zamelen en zo verzekeren zij zich ervan dat de producten die zij op de markt brengen volgens de wet- en regelgeving worden ingezameld en gereycled.

Alle productstichtingen

De nieuwe overeenkomst is gelijk voor alle productstichtingen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat producenten die te maken hebben met meerdere productstichtingen, slechts één keer de overeenkomst hoeven te ondertekenen. Voor producenten die in de toekomst eventueel met meerdere productstichtingen te maken krijgen, wordt uitbreiding heel eenvoudig. De overeenkomst wordt in dat geval ook van kracht bij andere productstichtingen.

Heeft u vragen over de overeenkomst, neem dan contact op met Wecycle via producenten@wecycle.nl of via telefoon (079) 7600 63.

Meer over de deelnemersovereenkomst is te lezen in de zomereditie van Retour. Dit is een uitgave van de producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting, verenigd in de NVMP. Het hele magazine kunt u onlineNieuwe deelnemersovereenkomst voor LightRec-leden teruglezen.

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer