Nieuwe campagne consumentenarmaturen in vakmedia

Vanaf de zomer in 2018 moeten niet alleen professionele lichtarmaturen, maar ook gewone consumentenarmaturen worden ingezameld en aangeboden voor recycling. Om dit te communiceren heeft Lightrec een nieuwe campagne ontwikkeld gericht aan producenten, importeurs, installateurs en sloopbedrijven.  

Vanaf de zomer in 2018 wordt de wettelijke regeling uitgebreid rond recycling uitgebreid. Niet voor lampen, die moeten al allemaal worden ingezameld. Echter wel voor armaturen, want naast professionele lichtarmaturen moeten dan ook gewone consumentenarmaturen worden aangeboden voor recycling. Sfeerlampen, leeslampen, keukenspotjes, klein of groot: alles moet worden ingezameld en gerecycled. Zo zetten we langzaam de steeds grotere stappen naar een circulaire economie.

Voor retailers die inkopen via een of meerdere groothandels verandert er niet zoveel. Dat geldt echter niet voor bedrijven die zélf lampen voor huishoudelijk gebruik of (consumenten-) armaturen produceren of importeren. Zij vallen straks onder de wettelijke regeling en moeten zich dus aanmelden bij LightRec Nederland voor opgave van het aantal verkochte exemplaren. Dat kan nu al. Kijk op https://www.lightrec.nl/producenten-/-importeurs/ en klik op aanmelden.

De campagne bestaat uit meerdere uitingen die zijn ontwikkeld door het bekende Utrechtse reclamebureau Han Snel. Een deel van de uitingen richt zich specifiek op nieuwe deelnemers, een ander deel op installateurs en sloopbedrijven. De campagne verschijnt in diverse vakmedia en loopt door tot en met februari 2018. In het voorjaar zal een campagne starten om consumenten voor te lichten.

 

Een van de advertenties uit de campagne

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer