Must-read: LightRec jaaroverzicht 2016

Het online jaarverslag 2016 van LightRec is gepubliceerd. Het afgelopen jaar heeft LightRec belangrijke stappen gezet in het realiseren van haar ambities. Nederlanders leverden 8 procent meer lampen en armaturen in dan in 2015. Mede door het fijnmazige inzamelnetwerk met inleverbakken in winkels en technische groothandels, weten steeds meer mensen de weg naar de inleverplekken te vinden. Daarnaast heeft LightRec met VERAS een aanpak op poten gezet om de grootste lekstroom bij de sloop en renovatie van gebouwen aan te pakken.

Op de jaarsite staat naast details over de inzameling en de financiën ook een uitgebreid stuk over de strategische koers die LightRec wil varen. De ledrevolutie zorgt voor nieuwe uitdagingen voor het inzamelsysteem. Waar nu nog vooral spaarlampen en tl-buizen verwerkt moeten worden, heeft LightRec straks te maken met twee grote stromen van zowel gasontladingslampen als ledlampen die terugkomen. Dat is minder efficiënt. Bij ledlampen, die vaak geïntegreerd zijn in een armatuur, is het daarnaast technisch lastiger om de grondstoffen duurzaam terug te winnen. Ook zal het moeilijker zijn om consumenten en professionals ervan te overtuigen om de – vaak kleine – ledlampen in te leveren. Genoeg uitdagingen dus voor de komende jaren, waarmee LightRec de komende tijd aan de slag gaat.Meer hierover leest u in het jaarverslag. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van het verslag, neem dan gerust contact met ons op via info@lightrec.nl of T. 079 – 760 0620.

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer