Mijlpaal deelnemers LightRec

Dit jaar heeft de 500ste deelnemer zich aangesloten bij LightRec. Dat is een flinke toename die deels het gevolg is van de AVV die in 2014 in gegaan is. Wecycle heeft daarnaast een actieve zoektocht gedaan naar bedrijven die nog niet aangesloten waren bij het systeem. En ook dit heeft geleid tot een flinke toename.

grafiek deelnemers LightRec

De AVV is de Algemeen Verbindend Verklaring die producenten en importeurs verplicht zich aan te sluiten bij LightRec en mee te betalen aan de kosten van inzameling en recycling van verlichting. Op basis van deze bijdragen financiert LightRec het inzamel- en verwerkingsproces van lampen en armaturen en waarborgt de stichting de kwaliteit van het inzamelsysteem. LightRec heeft ten doel gesteld om in 2019 65% van alle vrijgekomen verlichting in te zamelen en te recyclen op basis van op de markt gebrachte producten.

Evengoed komt het voor dat bedrijven nog niet op de hoogte zijn van deze wettelijke verplichting. Daarom heeft Wecycle bedrijven actief benaderd om hen hierop te wijzen. Ook deze benadering heeft zijn vruchten afgeworpen.

Aanmelden
Als u nu nog geen deelnemer bent, kunt u zich aanmelden via de deelnemersportal van Wecycle, de organisatie die de inzameling en recycling uitvoert. Vele bedrijven gingen u al voor. Kijk hier naar het volledige deelnemersbestand.