Inzameling en recycling in 2016, dé facts en figures op een rij

Het nieuwste jaarverslag van Wecycle, de uitvoeringsorganisatie van LightRec, staat live. Op de overzichtelijke en interactieve jaarsite staan de belangrijkste facts & figures over de inzameling van e-waste (waaronder lampen) in 2016. Wecycle zamelde het afgelopen jaar, samen met inzamelpartners, contractpartners en consumenten, maar liefst 109,6 kilo e-waste in, waaronder 1,8 miljoen kilo lampen en 2,1 kilo armaturen. De inzameling van lampen steeg maar liefst met 8 procent ten opzichte van 2015.

De jaarsite laat goed zien dat het zogenaamde recycleresultaat van de materialen uit lampen en armaturen hoog is. Zeker 93% van de materialen uit lampen en armaturen is opnieuw te gebruiken, dit terwijl de wettelijke eis op 80% ligt.

Wecycle jaarsite inzameling recycling verlichting 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast laat de site enorme groei zien van het inzamelnetwerk voor e-waste en lampen over de afgelopen jaren. Inmiddels heeft Wecycle maar liefst 3600 inleverpunten bij bouwmarkten, elektronicaketens, groothandels, supermarkten, tuincentra en woonwinkels, waar consumenten hun kapotte e-waste en/of verlichting kunnen inleveren.

Ook vind je op de site een interactief overzicht van de inzamelstromen. Hoe bereikt de lamp van de consument uiteindelijk de recyclefabriek? Wie dat wil weten doet er goed aan om de nieuwe jaarsite te bezoeken. Zie: http://2016.wecycle.nl/

 

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer