EucoLight-conferentie naar Nederland

Van 18 tot en met 20 april organiseert LightRec, in Nederland opdrachtgever voor de inzameling en recycling van verlichting, de jaarlijkse EucoLight-conferentie. Achttien Europese stichtingen, die in eigen land de inzameling en recycling van lampen en armaturen organiseren, komen voor het congres bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen rondom de uitdagingen die de Europese WEEE-richtlijnen bieden. Het event vindt dit jaar voor het eerst plaats in Nederland.

EucoLight behartigt de belangen van alle Europese inzamelsystemen in Brussel. Hiermee geeft zij de stichtingen een stem en verstevigt ze de samenwerking binnen de branche op Europees niveau.Tijdens de conferentie spreken zowel vertegenwoordigers van de deelnemende stichtingen als externe deskundigen. Het congresprogramma is breed opgezet. Huidige en toekomstige marktontwikkelingen, de bijdrage van verlichtingsproducten aan een circulaire economie, veranderingen in de WEEE-richtlijnen en best practices komen aan bod. Ook kunnen deelnemers verschillende workshops volgen.

Kennis delen

Gied van Hoorn, directeur van LightRec: “De conferentie is bij uitstek de gelegenheid om met onze Europese collega’s kennis te delen en de gemeenschappelijke uitdagingen waar we voor staan te bespreken. Het is waardevol om veel verschillende organisaties een podium te bieden zodat we kunnen leren van elkaar en samen het verschil kunnen maken als het gaat om de recycling van verlichting.”

Vanuit Nederland zullen onder andere Ton Holtkamp (Monitoringsberaad/Monitoring Counsel WEEE), Jan Vlak (Wecycle) en Gied van Hoorn (LightRec) spreken. Specifiek op het gebied van lampen schetsen zij de Nederlandse situatie én visie op de WEEE-richtlijnen. Ad Valster (Philips Lighting) geeft een presentatie over het gebruik van grondstoffen en ledtechnologie.

Light Recycling Awards

Ook dit jaar zal EucoLight weer de Light Recycling Awards uitreiken aan de leden die speciale initiatieven ontplooiden om het recyclingpercentage verhogen, de ecologische footprint te verminderen of de handhaving van de WEEE-verplichtingen te verbeteren.

Ontspanning

Naast het inhoudelijke programma is er ook tijd voor ontspanning. Zo staat er een bezoek aan Leiden en de Keukenhof op het programma.

Meer informatie over deze conferentie en eerdere edities vindt u op de website van EucoLight


LightRec host EucoLight conferentie in Nederland

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer