Dit doet LightRec voor haar deelnemers

Uit recent onderzoek op de LED Expo blijkt dat nog niet alle bedrijven die lampen produceren of importeren aangemeld zijn bij LightRec. Alle Nederlandse importeurs en producenten van energiezuinige verlichting zijn verplicht zorg te dragen voor de recycling van de producten die zij op de markt brengen. Hiervoor moeten zij zich aanmelden bij stichting LightRec, volgens de geldende Algemeen Verbindend Verklaring.

Importeurs en producenten van energiezuinige verlichting hebben daarbij de keuze om een deelnemingsovereenkomst aan te gaan bij LightRec, of zelf de verplichtingen die uit de AVV voortvloeien na te komen. Onder deze verplichtingen vallen het doen van een opgave van de op de markt gebrachte lampen en/of armaturen en het betalen van een afvalbeheerbijdrage.


De voordelen van het deelnemerschap? Die hebben wij nog even op een rij gezet:


LightRec producenten importeurs verlichting recycling inzameling

 

Bent u producent of importeur en nog niet aangemeld bij LightRec, dan kunt u dit via de aanmeldpagina van onze uitvoeringsorganisatie Wecycle doen.

 

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer