Andreas Adam nieuw bestuurslid LightRec

Directeur E-waste Management van LEDVANCE Gmbh, Andreas Adam, (53, foto) is toegetreden tot het bestuur van LightRec, de stichting die in Nederland opdrachtgever is voor de inzameling en recycling van verlichting. Hij volgt Alexander Buhmann op die vanaf 1 januari 2019 ook namens LEDVANCE (voorheen bekend als Osram) dezelfde bestuursfunctie vervulde.

Adam zal zijn bestuursfunctie bekleden naast zijn werkzaamheden als directeur E-waste Management bij het in Duitsland gevestigde LEDVANCE. Daar is hij eindverantwoordelijk voor de naleving van de producentenverantwoordelijkheid voor lampen en armaturen volgens de WEEE regelgeving. Vanuit die rol adviseert hij ook regelmatig het bestuur van EucoLight, het samenwerkingsverband waarin 18 Europese inzamelsystemen op het gebied van verlichting zijn vertegenwoordigd, waaronder ook LightRec.

Gied van Hoorn, directeur van LightRec: “Met alle internationale ervaringen die Andreas heeft opgedaan met diverse inzamelsystemen in Europa kan hij LightRec ondersteunen bij een aantal maatschappelijk uiterst relevante dossiers zoals het terugdringen van Online Freeriding en het behalen van de door Europa vastgestelde inzamelnorm van 65% van de zogenaamde Put on Market (POM) ofwel de hoeveelheid verlichting die jaarlijks door producenten op de markt wordt gebracht.”

    Lees meer over Andreas Adam op zijn LinkedIn profiel.


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer