Aantal deelnemers LightRec blijft gestaag groeien

Vorig jaar kondigde Stichting LightRec al aan dat het deelnemersaantal gestegen is naar een totaal van 500 producenten en importeurs. Deze stijging komt onder meer door de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV), die in 2014 is afgegeven. Uit de laatste cijfers blijkt dat het aantal deelnemers van Stichting LightRec nog verder is gegroeid, naar een totaal van 529 aanmeldingen.

Wecycle inzameling spaarlampen armaturen campagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Producenten en importeurs van energiezuinige verlichting zijn in Nederland verplicht zorg te dragen voor de recycling van hun afgedankte producten. Dit is een verplichting die volgt uit de Regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. Sinds januari 2014 zijn alle producenten en importeurs door de AVV ook verplicht om zich aan te sluiten bij LightRec. Deze Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) is toegekend door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en zorgt ervoor dat alle producenten en importeurs verplicht worden bij te dragen aan de kosten van de inzameling en recycling van hun producten.

 

Ook in 2017 blijft LightRec zich samen met haar partner Wecycle inspannen om het deelnemersbestand verder te vergroten. Onder meer door de actieve benadering van zogenaamde 'freeriders'. Bedrijven die nog niet geregistreerd staan, kunnen zich aanmelden bij Wecycle, via T 079 - 7600 630 of via deelnemers@wecycle.nl.  

 

Voor meer informatie: http://www.lightrec.nl/producenten-/-importeurs/aanmelden.html.

 

Bron: Retour Magazine, winter 2016

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer