Wecycle maakt recyclespel voor bouwprofessionals van de toekomst

06 februari 2017 De BouwBeurs 2017, de vakbeurs voor de uitvoerende bouw, is niet alleen het terrein van doorgewinterde bouwprofessionals maar ook van scholieren. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ heeft Wecycle speciaal voor deze vaklui van de toekomst een recyclespel ontwikkeld. De stichting organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland.

Om jongeren nu al kennis te laten maken met het belang van inzameling en recycling van e-waste, heeft Wecycle een speciale game ontwikkeld. Met de game leren leerlingen van VMBO- en MBO-opleidingen hoe zij met afgedankte elektrisch gereedschap en oude verlichting om moeten gaan op hun toekomstige werkplek.

Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: ”Het is belangrijk om jongeren nu al bewust te maken van de noodzaak van inzameling op de werkvloer. Zij zijn de bouwprofessionals van de toekomst en hebben een essentiële rol, omdat het merendeel van alle e-waste uit de professionele sector komt. We kunnen dus niet vroeg genoeg starten met het voorlichten van deze doelgroep.”

Jongeren die meedoen aan de Wecycle-game maken kans op een waardebon voor een gratis pizzapunt. In totaal zijn er 200 pizzabonnen te winnen.

Het spel is voorzien van GPS-tracking en kan daarom uitsluitend worden gespeeld op de beursvloer op een mobiele telefoon in portrait modus via www.wecycle.nl/scoor.

De BouwBeurs heeft plaats van 6 t/m 10 februari in de Jaarbeurs Utrecht.

Wecycle staat in hal 7 op stand B104.

terug naar overzicht