BCC wordt Wecycle Premium Pick-up Partner

Landelijke dekking ophaalservice e-waste

08 mei 2018 Elektronicaketen BCC is Premium Pick-up Partner geworden van Wecycle. Dit betekent dat klanten van BCC bij de bezorging en installatie van een nieuw groot elektrisch apparaat niet alleen het oude grote exemplaar, maar ook afgedankte kleine apparaten mee terug kunnen geven voor recycling. Deze service biedt Wecycle aan samen met (online) winkels en vervoerders. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Naast de wettelijke oud-voor-nieuw-regeling, waarbij de consument een vergelijkbaar afgedankt product kan meegeven aan de bezorger van een nieuw elektrisch apparaat, bieden Wecycle Premium Pick-up Partners de mogelijkheid ook andere kleine apparaten retour te geven. BCC is met 68 fysieke winkels en online verkoopkanaal één van de grootste elektro-retailers van Nederland. Herman Bramer, CEO BCC, is enthousiast over het uitbreiden van de huidige samenwerking: “We namen natuurlijk tijdens het bezorgen altijd al de oude apparaten van de klant mee, zoals wasmachines. Nu kunnen we ook alle andere apparaten meenemen. Met deze uitbreiding van onze service verwachten we onze klanten nog beter te kunnen helpen. Doordat wij ons al tientallen jaren op duurzaamheid richten, hebben we inmiddels een geolied proces. Oude apparaten laten we via Wecycle verantwoord verwerken.”

Wecycle maakt het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten makkelijk met de ophaalservice. “Via onze Premium Pick-up Partners kan de consument eenvoudig apparaten inleveren. Dit draagt bij aan meer recycling van grondstoffen en een reductie van de CO2-uitstoot”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. “Door de uitbreiding van de samenwerking met BCC, bieden we met zo’n 150 winkels en vervoerspartners nu een landelijke dekking aan voor deze service. Een prima aanvulling op onze inleverbakken voor klein e-waste in de winkels.” Kijk hier voor een korte video over de Premium Pick-up service. Thuiswinkel.org en Uneto-Vni supporten de service.

Voordelen retailer en consument

De Wecycle Premium Pick-up service heeft verschillende voordelen. Zo heeft de consument bij de bezorging en installatie van een groot apparaat even de tijd om kleine apparaten bij elkaar te zoeken. De bezorgers zijn gewend om te gaan met elektrische apparaten en mogen deze ook vervoeren. De inzamelpartner ontvangt de normale kostenvergoeding voor de ingeleverde apparaten.

De Wecycle Premium Pick-up Partner neemt bij de bezorging van een groot elektrisch apparaat niet alleen het oude grote exemplaar retour maar ook andere kleine apparaten

Winactie aankoopbedrag

Wecycle voert in de maanden mei, juni en juli 2018 campagne met Premium Pick-up Partners. De consument kan hierbij het aankoopbedrag terugwinnen van een nieuw groot apparaat tot een maximum van 400 euro. Tijdens de actieperiode zijn er elke maand drie winnaars. Meer informatie: www.wecycle.nl/consumenten

Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

terug naar overzicht