Communicatie

  • Wecycle beloont elk jaar drie inzamelpartners voor hun inspanningen met een Gouden Bakkie Award

Lampeninzameling in de spotlights
In opdracht van LightRec organiseert Wecycle campagnes en inzamelacties om consumenten én professionals te stimuleren om zo veel mogelijk afgedankte lampen, armaturen en tl-buizen in te leveren voor recycling. Ook in 2015 wist Wecycle op originele en verfrissende manieren het onderwerp lampeninzameling op de agenda te zetten. Daarnaast kwamen er steeds meer inleverbakken bij, zodat zowel consumenten als professionals hun oude verlichting steeds makkelijker kunnen inleveren.

1000 supermarkten
Met de plaatsing van inleverbakken bij alle 365 vestigingen van de ketens SPAR en Attent kunnen klanten inmiddels bij meer dan 1.000 supermarkten gratis klein e-waste en spaarlampen inleveren. Nieuw zijn de inleverbakken bij het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Het is voor het eerst dat er inleverbakken buiten de winkels in een loopgebied zijn geplaatst.

Klussen voor een puzzelboek
De zomer is de uitgelezen periode om te klussen én te puzzelen. Klanten van ruim 850 bouwmarkten en tuincentra ontvingen daarom een puzzelboek als zij oude lampen of (tuin)gereedschap inleverden. Alle opgaven in het boek hebben een link met klussen en inleveren voor recycling. Op deze manier maakt deze incentive de consument op speelse wijze bewust van de inleverboodschap.

In december zette Wecycle juist de speciaalzaak als inleverlocatie in de spotlights. Zo maakten klanten in december kans op een luxe hotelovernachting bij inlevering van hun oude spaarlamp of armatuur.

Gamechangers
Nieuw in 2015 is dat Wecycle naast televisiespotjes en advertenties ook een online game inzette om de inzamelboodschap te verspreiden. Met deze game kunnen consumenten thuis spelenderwijs oefenen met het inleveren. Om hogere levels te ontgrendelen, moet de consument naar de inleverbak in de winkel.

Pizza voor oude lampen
Het inleveren van tl-buizen wordt voor installateurs steeds makkelijker. Om dit onder de aandacht te brengen en verder te stimuleren, organiseerde Wecycle in februari een inzamelactie met de technische groothandels Rexel Nederland, Solar Nederland en Technische Unie. Installateurs kregen bij inlevering van afgedankte energiezuinige lampen of armaturen een actiekaart met kans op een gratis pizza.

Gouden Bakkie Awards voor installatiebedrijven
Wecycle beloont elk jaar drie inzamelpartners voor hun inzamelinginspanningen. Deze installatiebedrijven winnen de Wecycle Gouden Bakkie Award. Ziut-vestiging in Weert, A.Hak Zuid uit Veghel en Parallel Groep ETB Vos uit Utrecht mogen zich de winnaars noemen van de Gouden Bakkie Award 2015. De Bakkie Awards dragen al jaren bij aan de bewustwording bij installateurs. Wegens succes reikt Wecycle ook in 2016 de Gouden Bakkie Awards uit.

Kerstpakketten voor zzp’ers
Jaarlijks danken mkb’ers en zzp’ers miljoenen energiezuinige lampen als tl-buizen en spaarlampen af. Om deze groep te stimuleren hun verlichting in te leveren, organiseerde Wecycle met vijf bekende groothandels een inleveractie waarbij zzp’ers kans maakten op een kerstpakket. Inleveraars konden bij de vestigingen van Hornbach, Oosterberg, Rexel Nederland, Solar Nederland en Vihamij bij de Wecycle-inleverbak met hun smartphone via GPS (Global Positioning System) inchecken op de actiesite. Er zijn 135 kerstpakketten uitgedeeld.