Uw verplichtingen

Winkeliers die energiezuinige lampen verkopen, zijn wettelijk verplicht om bij verkoop van een lamp ook een oude lamp aan te nemen voor recycling, als de klant deze wil inleveren ('oud-voor-nieuw'). De winkelier moet ervoor zorgen dat deze lampen op verantwoorde wijze worden opgeslagen en vervolgens worden afgegeven voor recycling via de milieustraat of Wecycle.

Steeds meer winkelketens kiezen ervoor om als service aan de klant inzamelbakken neer te zetten waar de klant oude verlichting altijd kan inleveren, ook als hij of zij geen nieuwe lamp koopt ('oud-voor-niets'). Veel supermarkten, elektronicawinkels, bouwmarkten en tuincentra beschikken inmiddels over deze inzamelbakken, vaak niet alleen voor lampen, maar ook voor batterijen en kleine elektrische apparaten.

Benieuwd naar de ervaring van deelnemende winkelketens? Lees hun verhaal hier

Deelnemende winkelketens

Supermarkten

Supermarkten LightRec

Doe het zelf

LightRec Doe-het-zelf

Technische Groothandels

Technische groothandels LightRec

Tuincentra

Lightrec Tuincentra

Retail

LightRec Retail

Winkelketens met een inzamelbak  ‘before the counter’, in samenwerking met Wecycle.

Meer weten over de inzamelmiddelen of een samenwerking met Wecycle?

Neem dan contact op met Wecycle:
E-mail: info@wecycle.nl
Algemeen telefoonnummer: (079) 7600 610.

Wecycle is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

 

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer