Ook Poiesz Supermarkten partner van Wecycle

Wecycle heeft het inlevernetwerk van oude spaar- en ledlampen in het noorden van het land flink uitgebreid. In alle 68 winkels van Poiesz Supermarkten staan nu ook Wecycle inleverbakken. Door deze nieuwe samenwerking is het totaal aantal winkels in Nederland waar je afgedankte energiezuinige lampen kunt inzamelen meer dan 3.200.

Piet Smit, algemeen directeur van Poiesz Supermarkten: “Elke winkel is verplicht energiezuinige lampen in te nemen als de klant een soortgelijk nieuw product koopt. Wij gaan een stap verder: als familiebedrijf vinden we duurzaamheid belangrijk en onze klanten kunnen daarom altijd gratis hun oude spaar- en ledlampen inleveren.”

Veel supermarkten, elektronicawinkels, bouwmarkten en tuincentra beschikken inmiddels over inzamelbakken, vaak niet alleen voor lampen, maar ook voor batterijen en kleine elektrische apparaten. Bij de juiste inzameling zorgt Wecycle voor optimale recycling waarbij grondstoffen niet verloren gaan, en schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen.

Poeisz supermarkten

Alle inleverlocaties zijn te vinden op wecycle.nl/zoeker.

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer