Action en Wecycle werken samen

Consumenten kunnen sinds kort oude spaar- en ledlampen inleveren in alle Nederlandse Action-winkels. De retailketen is hiervoor een samenwerking met Wecycle aangegaan en heeft in alle vestigingen een Weycle-inleverbak geplaatst. In Nederland heeft Action ruim 300 winkels.

Winkels zijn volgens de 'oud-voor-nieuw-regeling' verplicht om oude lampen in te nemen als consumenten een nieuw lamp aanschaffen. Steeds meer winkels nemen hun verantwoordelijkheid en plaatsen net zoals Action een inleverbak in de winkel zodat consumenten altijd gratis hun oude lamp kunnen inleveren.

Het inleveren van oude spaar en ledlampen is heel belangrijk. Wanneer dit in de vuilnisbak belandt gaan grondstoffen verloren en kunnen schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. Bij correcte inzameling van lampen zorgt Wecycle voor optimale recycling waarbij.

Alle inleverlocaties zijn te vinden op wecycle.nl/zoeker.

 

 


Over LightRec

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Deelnemers van LightRec voldoen via de deelnemersovereenkomst automatisch aan hun wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor hun producten nadat deze worden afgedankt. » lees meer