Wecycle steunt lokale goede doelen met inzamelactie

Begin deze maand reikte Wecycle voor de vierde keer 25 sponsorcheques van 1.000 euro uit aan partnergemeenten die de afgelopen maanden de meeste apparaten en lampen inleverden. Daarmee kunnen ze een zelfgekozen lokaal goed doel een steuntje in de rug geven - van voedselbank tot dierenambulance en van trapveldje tot plaatselijke fanfare. Bonus: de actie blijkt ook nog eens meer mensen naar de milieustraat te trekken.

Wecycle – de uitvoeringsorganisatie van Stichting LightRec – besloot twee jaar geleden om een  deel van het voorlichtingsbudget in de vorm van sponsorcheques via gemeenten aan lokale goede doelen te doneren, gekoppeld aan een inzamelactie. Jan Vlak, directeur van Wecycle: “Voorlichting blijft uiteraard belangrijk, maar op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: deze actie steunt zowel de circulaire economie als lokale maatschappelijke initiatieven.”

Wecycle inzamelactie goede doelen lampen


Inmiddels hebben zo’n honderd lokale goede doelen hiervan geprofiteerd, verspreid over heel Nederland. De lokale zichtbaarheid van de acties heeft ook nog eens een positief bij-effect: de inzameling van klein e-waste en lampen op de milieustraat van partnergemeenten laat een stijgende lijn zien.“Inwoners van de partnergemeenten bepalen zelf naar welk goede doel het geld gaat. Hierdoor zijn veel inwoners extra gemotiveerd om meer apparaten en lampen in te leveren”, aldus Vlak. “Zij zetten ook hun eigen netwerk in om zoveel mogelijk in te zamelen en zo krijg je een sneeuwbaleffect: steeds meerconsumentenweten de weg naar de milieustraat te vinden.”

Wegens het grote succes is Wecycle van plan om ook volgend jaar de actie met de lokale goede doelen te herhalen. Ook in de tussentijd moedigen LightRec en Wecycle aan om e-waste, lampen en armaturen in te leveren voor recycling bij de milieustraat. Dus denk de volgende keer bij een ritje aan de milieustraat ook eens aan wat u nog meer in de kast, schuur of op zolder heeft liggen.

Ook lampen en armaturen een tweede leven geven? Lever ze in voor recycling! Het dichtsbijzijnde inleverpunt vindt u via de Wecyclezoeker