Wecycle herhaalt succesvolle inzamelactie bij milieustraten

Consumenten kunnen bij maar liefst 317 gemeenten terecht om hun oude lampen, armaturen en elektrische apparaten in te leveren voor recycling. Om de inzameling van elektrische apparaten en oude lampen te stimuleren, organiseert Wecycle jaarlijks een inzamelactie voor gemeenten waarbij zij kans maken op een sponsorcheque voor een lokaal goed doel. Elke gemeente doet automatisch mee. Wecycle roept gemeenten op voor 14 april 2017 hun keuze voor een lokaal goed doel door te geven.

Hoe werkt de actie precies?

Inwoners van de Wecycle-gemeenten die elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op de gemeentelijke milieustraat, kunnen voor het zelfgekozen lokale goede doel punten scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen een sponsorcheque van 1.000 euro voor het goede doel. In totaal geeft Wecycle 25 van deze cheques weg. De nieuwe aanmeldronde voor de gemeenten voor de actie is inmiddels gestart en gemeenten kunnen tot 14 april hun keuze voor een lokaal goed doel doorgeven. De inzamelactie start 27 april en loopt tot 31 augustus.

Wecycle gemeenten consumenten inzamelen goede doel

Waarom organiseert Wecycle deze milieustraten-inzamelactie?

Wecycle werkt met meer dan 80% van de gemeenten samen in Nederland. Met deze actie wil Wecycle mensen stimuleren om afgedankte kleine apparaten en spaarlampen in te leveren op de gemeentelijke milieustraat. Veel mensen vergeten deze producten mee te nemen bij het bezoek aan de milieustraat of gooien ze weg. Leveren mensen ze in, dan laat Wecycle deze verantwoord recyclen door gecertificeerde verwerkers. Door een inzamelactie te koppelen aan lokale goede doelen, vergroot Wecycle de maatschappelijke betrokkenheid binnen de gemeenten waar zij actief zijn.

Rol van LightRec

Wecycle is de uitvoeringsorganisatie van de stichting LightRec. LightRec steunt daarom de inzamelcampagnes van Wecycle. Gied van Hoorn, manager van LightRec: ”We hebben het gezamenlijke doel om zowel consumenten als professionals, zoals installateurs, bewuster te maken van verantwoorde inzameling en recycling van verlichting. Zodat zoveel mogelijk oude lampen en armaturen kunnen worden gerecycled en er geen schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. Daarom stimuleren we ook de gemeentelijke inzamelacties en roepen consumenten op al hun oude elektrische apparaten en natuurlijk lampen in te leveren. Bovendien maken ook zij daarmee ook kans op mooie prijzen!”