Kinderboerderij als inzamelpunt

Wist u dat u bij kinderboerderijen in Nederland afgedankte oude lampen en elektrische apparaten in kunt leveren voor recycling? Inmiddels zijn er 164 kinderboerderijen in Nederland die met Wecycle samenwerken. Wecycle ondersteunt de boerderijen financieel zodat zij materialen kunnen aanschaffen. De inzameling bij de kinderboerderijen steeg in 2015 naar een record aantal.

Elke kinderboerderij kan een Wecycle-inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte e-waste kunnen inleveren. Als maatschappelijke sponsoring ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks €250,-. Wecycle wil haar inzamel- en recyclingactiviteiten verbinden aan lokale en maatschappelijke initiatieven. Kinderboerderijen passen in deze benadering, omdat ze een duidelijke functie hebben in de buurt en tegelijkertijd staan voor duurzaamheid.

Wilt u weten welke kinderboerderijen al mee doen? Klik hier.

Oude verlichting moet apart worden ingeleverd voor recycling, net zoals apparaten met een stekker. Wanneer dit bij het restafval terechtkomt is dat schadelijk voor het milieu. Verlichting kan bovendien voor meer dan 90% worden gerecycled. Om het consumenten zo makkelijk mogelijk te maken oude lampen en apparaten in te leveren, is het goed dat er zoveel mogelijk inzamelpunten zijn. LightRec is dan ook verheugd dat de samenwerkingen tussen Wecycle en kinderboerderijen nog steeds in de lift zitten.