Inzet Jekko wegens succes verlengd

Jekko is de inzamelhulp voor thuis voor onder meer kapotte spaarlampen. Eind 2009 introduceerde Wecycle de inzamelbox bij consumenten. Het inzamelmiddel blijkt een succes en inmiddels is de Jekko bij meer dan een miljoen gezinnen terug te vinden in de schuur, berging of bijkeuken. Waar de Jekko voorheen vooral weggegeven werd op beurzen, scholen of met speciale acties, is de Jekko vanaf nu bij geselecteerde winkels gratis verkrijgbaar.

JekkoMet een Jekko kunnen consumenten kapotte kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen eenvoudig op een centrale plek in huis verzamelen. Wanneer de inzamelbox vol is kan alles in één keer naar de milieustraat of naar een Wecycle-inleverpunt worden gebracht. De Jekko is dus een uitermate handige hulp om gescheiden in te zamelen en te recyclen.

Uit onderzoek blijkt dat acht op de tien gebruikers van de Jekko erg enthousiast is over het huis-tuin-en-keuken inzamelhulpje. Het merendeel van de consumenten heeft hem in de schuur of garage staan of hangen. Maar ook de meterkast en de (bij)keuken zijn favoriete inzamelplekken in huis. Over het algemeen brengen consumenten de inhoud van een volle Jekko naar de plaatselijke milieustraat. Maar ook de inleverbakken van Wecycle bij winkels zijn populair.

Mede door de Jekko wordt ingezameld e-waste en daarmee oude spaarlampen steeds frequenter ingeleverd. LightRec juicht deze ontwikkeling toe en heeft wederom een nieuwe oplage Jekko’s gefinancierd. Deze zijn nu weer verkrijgbaar bij diverse winkels, gemeenten, winkels en scholen. En dat zijn goede ontwikkelingen. Samen met Wecycle werkt LightRec er hard aan om inzameling en recycling van energiezuinige lampen bij consumenten onder de aandacht te brengen.

Bekijk de instructievideo van Jekko

 

Wecycle - Jekko Instructie from Wecycle on Vimeo.