Inzamelnetwerk Wecycle uitgebreid met Hornbach megastores

Het inzamelnetwerk voor lampen van Wecycle, de uitvoeringsorganisatie van LightRec, blijft gestaag groeien. Vooral de bouwmarkt weten consumenten als inzamelpunt goed te vinden. Uit onderzoek van Wecycle blijkt dat bouwmarkten het meest genoemd worden als inleverpunt voor kapotte tl-buizen, spaarlampen en ander klein e-waste. Inmiddels zijn er 600 bouwmarkten met een Wecycle-inleverbak in Nederland waar je als consument of kleine zelfstandige terecht kunt met je oude lamp.

Heel recent heeft Wecycle nog twee nieuwe megastores van Hornbach in Den Haag Ypenburg en Amsterdam toegevoegd aan de lijst met inleverlocaties voor verlichting en klein e-waste. Wecycle werkt al langer samen met Hornbach en heeft nu in alle 13 vestigingen in Nederland inleverbakken staan. Naast bouwmarkten kunnen consumenten ook in supermarkten, tuincentra en elektronicawinkels terecht om hun oude elektrische apparaten en lampen in te leveren.

Bouwmarkt inleverbak Wecycle verlichting

 

LightRec, in Nederland namens producenten en importeurs opdrachtgever voor de inzameling en recycling van verlichting, heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de uitbreiding van haar inzamelnetwerk. In vrijwel elke supermarkt of doe-het-zelfzaak is nu een Wecycle-inzamelbak te vinden. Deze aanpak werpt haar vruchten af: flink meer Nederlanders wisten in 2016 hun weg naar de inzamelpunten te vinden, Nederlanders leverden afgelopen jaar 8% meer verlichting in voor recycling dan het jaar ervoor.

Het dichtstbijzijnde Wecycle-inleverpunt bij u in de buurt vindt u via de WecycleZoeker.