Actie bij Doe-het-zelf moet lampeninzameling stimuleren

De zomer is bij uitstek het klusseizoen. Vaak is dit meteen het moment dat oude apparaten en verlichting vervangen worden. Als je dan toch naar de bouwmarkt gaat, dan is het net zo gemakkelijk gebruik te maken van de daar aanwezige inzamelbakken van Wecycle. Helemaal wanneer consumenten hiermee het aankoopbedrag van een nieuwe lamp of nieuw apparaat kunnen terugwinnen door enkel ‘in te checken’ met een smartphone.

Wecycle organiseert vaker speciale acties om inzameling van lampen onder consumenten extra te stimuleren. Deze week start een inleveractie voor energiezuinige verlichting en afgedankte elektrisch gereedschap bij zo’n 1000 bouwmarkten, DHZ-zaken en tuincentra.

Wecycle Klein Klusje

De campagne wordt ondersteund door een tv-commercial en een informatieve huis-aan-huistabloid. Voorafgaand is een opinieonderzoek onder consumenten uitgevoerd. Hieruit blijkt onder meer dat als het gaat om elektrisch klussen mannen hun partner een onvoldoende geven en zichzelf een ruime voldoende.

Wecycle voert de campagne in opdracht van Stichting LightRec Nederland en de Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen.De actie loopt tot eind juli.

Meer weten over de campagnes van Wecycle? Op de jaarsite van LightRec vindt u een overzicht van alle communicatie-uitingen van LightRec en Wecycle door het jaar heen. Binnenkort staat het jaarverslag 2015 online.